Heienlangdonk 30, 4824 ED Breda,    Bel   +31(0)6 31 69 11 32

Hoe Kjeld zicht krijgt op zijn droombaan

Je droombaan zichtbaar door een verrekijker

Kjeld belandde in een burn-out

Het was een flinke puinhoop. Kjeld dacht zichzelf werkelijk helemaal vast. Hij was totaal niet bezig met de lange termijn. Kjeld trok te veel werk naar zich toe. Bewaakte zijn grenzen niet. Hij verwaarloosde zijn vrienden en was gewoonweg niet meer tevreden met zijn leven. Kjeld belandde uiteindelijk in een burn-out.

In de periode die volgde heeft Kjeld ontzettend veel geleerd over zichzelf. En toen hij zijn werkzaamheden weer langzaamaan oppakte, ontdekte Kjeld dat hij dit werk eigenlijk niet meer wilde doen. Niet meer zo. Niet meer onder deze omstandigheden. Kjeld zocht hulp en ging met mij aan de slag.

Kjeld is mijn boek ‘Realiseer je droombaan in 7 stappen’ gaan lezen en aan de slag gegaan met de uitdagingen. Hij ontdekte welk type werk zowel qua taken, verantwoordelijkheden als werkomgeving goed bij hem passen en op welke hij gruwelijk vastloopt. Als je echter weet waar je op vastgelopen bent, weet je nog helemaal niet hoe je droombaan eruitziet. Dus Kjeld heeft uitgebreid in kaart gebracht wat de voorwaarden en aspecten zijn waaraan zijn droombaan voldoet. Hij heeft zijn droombaanprofiel op opgesteld.

Kjeld's ziet iets tofs aan het einde van zijn tunnel

De stap 'Droom je dromen' levert Kjeld het volgende op.

“Een doel, een visie.  Waar ik voorheen stuurloos was, heb ik nu 't land in zicht waar ik heen wil. Dat zorgt ervoor dat ik niet zomaar van dag tot dag leef zonder te weten waar ik naartoe ga. Ik begin te zien dat er een tof iets aan 't einde van de tunnel is, en dat ik langzaam in de versnellingen omhoog schakel om hier naartoe te rijden. En die weg ernaartoe is nu mijn tijd en energie waard, want ik investeer dat in mijn zo-ideaal-mogelijke toekomst.”

Dit heb ik in tijden in mijn werk niet meer gevoeld

“Voor mij werkt de visualisatie enorm. Ik doe hem keer op keer. Ik voel me daadwerkelijk alsof ik op mijn nieuwe werkplek ben en mijn toekomstige ik is daar gelukkig. Dat hij iets meemaakt wat ik nu, twee jaar eerder, in de toekomst wil bereiken. Het voelt dus niet alsof de droom onmogelijk is en dat is een enorm fijne ervaring. Ook triggerde de moodboard opdracht mijn creatieve kant enorm. Iets wat ik al tijden in mijn werk niet meer gevoeld had. Fijn dat dit weer is aangewakkerd”. Aldus Kjeld die overigens een creatief beroep uitoefent.

 

Die visualisatie waar Kjeld het over heeft, is een speelse uitdaging voor de deelnemers aan mijn workshop Droombaan in Zicht.  Als je je aanmeldt voor de workshop kun je voorafgaand aan 8 juni hier al lekker mee aan de slag. Om alvast in de droombaanstemming te komen.

Kjeld voelt zich weer TOP!

Afscheidnemend van zijn broodbaan weet Kjeld nu wat hij kan doen om zijn situatie beter te maken. Hij beseft dat niets onmogelijk is. Het geeft hem energie om naar zijn droombaan toe te werken. Wat nog rest is hulp bij de vraag: En hoe kom ik daar waar ik wil zijn? Kjeld vertrouwt erop dat mijn hulp deze vraag zal tackelen.

Als je weet wat je wilt dan heb je nog geen zicht op je droombaan

  • Als je weet wat je wel wilt in werk, dan weet je echter nog niet hoe je droombaan eruitziet en waar je die baan dan vervolgens vindt.
  • Je hebt nog geen beeld en gevoel bij jouw droombaan.
  • En ‘alles went dus ook talent’ zeg ik weleens en daar zit vast een blinde vlek of je bescheidenheid zit je heerlijk in de weg.
  • De voor jou ideale werkvorm is je onbekend; is jouw droombaan een nieuwe baan in loondienst, het zelfstandig ondernemerschap of toch een combinatie van beiden?
  • Ook de werkomstandigheden en werkvoorwaarden waaronder jij floreert, heb je nog niet in beeld.

Workshop Droombaan in Zicht

Graag help ik je je droombaan in beeld te krijgen, zodat jij net als Kjeld geïnspireerd je weg kunt vervolgen en je droombaan realiseert. Veranderingen in je huidige baan of een nieuwe baan elders. Ik help je graag persoonlijk omdat jouw droombaan ook persoonlijk en uniek is.

Op vrijdagochtend 8 juni organiseer ik in Breda de workshop ‘Droombaan in Zicht’.  Een workshop voor professionals werkzaam in de 2e helft van de loopbaan die wat willen veranderen in werk & leven maar niet weten hoe.

Wat te veranderen mag nog knetter vaag voor je zijn, als je maar voelt dat er nu iets moet gebeuren.

Je kunt je al aanmelden. Ik werk graag met een groepje van maximaal 8 mensen zodat iedereen persoonlijke aandacht krijgt. Wees er dus snel bij.

Als workshopdeelnemer ontvang je mijn boek ‘Realiseer je droombaan in 7 stappen’ t.w.v. € 22,50. Na de workshop zal je absoluut in de mood zijn om verder te gaan met de stappen uit mijn boek om jouw droombaan te realiseren.

 PS: De eerste 4 aanmelders ontvangen zelfs 2 exemplaren van mijn boek zodat je er één uit kunt lenen of cadeau kunt geven.

Lees meer over de workshop en aanmelden

 

Hartelijke groetjes, Maaike de Bruijn
Ik help je zacht te werken en je droombaan te realiseren. Of je nu in loondienst bent, zzp of hybride werkt.

 

Laat een reactie achter