Heienlangdonk 30, 4824 ED Breda,    Bel   +31(0)6 31 69 11 32

Werken om te leven ook tijdens ingrijpende levensgebeurtenissen

Hand in hand samen

Deze keer heb ik iets heel persoonlijks met je te delen. Schrik niet. Ik vertel je over een ingrijpende levensgebeurtenis die ik momenteel met mijn partner beleef. Het verhaal kent een positief verloop.

Een donor!

In de week vòòr de donorwet door de 1e kamer werd aangenomen, werden mijn partner en ik laat in de avond gebeld door het ziekenhuis. Er zou mogelijk een geschikte donor zijn voor mijn partner! Hij stond heel hoog op de wachtlijst om nieuwe longen te mogen ontvangen als het hem gegeven zou zijn. Een donor kon mijn partners leven redden.

Onze diepe respect gaat uit naar de donor en diens naasten. Ongelooflijk en wonderbaarlijk dat dit mogelijk is. Je kunt meerdere levens redden als je donor bent. Ik ben al jaren geregistreerd als donor en sta 100% achter die nieuwe wetgeving.

Zeer dankbaar voor het nieuwe leven

Het telefoontje kwam onverwacht en toch ook verwacht. Wij waren 24 uur per dag, 7 dagen in de week oproepbaar. Dit valt nu eenmaal niet te plannen. Er moet maar net een goede match zijn. De transplantatie is geslaagd en mijn partner heeft 2 longen mogen ontvangen van een donor. Wij en alle betrokkenen om ons heen zijn zeer, zeer dankbaar.

Wij hebben weer een leven! In plaats van iedere dag achteruitgang is het nu iedere dag een stapje vooruit. Het gaat voorspoedig. Nu de zware weg van herstel.

Je kunt je voorstellen dat ik momenteel wordt geleefd en woorden kunnen niet eens omschrijven hoe mijn partner zich voelt. Je doorstaat in zo’n situatie echt alle emoties die je maar kunt ervaren. De plus en de min emoties.

Schrijven is helend

Sinds de operatie ben ik van me af aan het schrijven. Schrijven werkt voor mij therapeutisch en helend. Het schrijven helpt mij om in verbinding te blijven met mensen. Zo houd ik een IC dagboekje bij voor mijn partner zodat hij het verloop van operatie tot heden keer op keer kan nalezen. Hij is er erg blij mee. Daarnaast heb ik ook een groep What’s App geregeld en op die manier voorzie ik iedere dag familie, vrienden en collega’s van updates.

De zacht werken coach werkt zelf zacht

Een week na de operatie pakte ik toch wat werkzaamheden op. Minimaal hoor, maar ik ben geen mens om lange tijd helemaal niet te werken. Dat kan ik gewoon niet. Ik heb nu eenmaal mijn droombaan en dat betekent dat mijn werk mij ook energie en plezier oplevert en dat ik dan ook mijn gedachten kan verzetten. Zo houd ik het vol en blijf in balans.

Ik werk zeker niet volle bak. Als zacht werken coach pas ik zelf toe wat ik mijn coachees dagelijks adviseer, leer en meegeef. I practice what I preach. Ik kies heel bewust -en afgaand op mijn energie- welke afspraak ik door laat gaan en welke ik verzet. Ik bepaal de tijdstippen zorgvuldig om werk en privé in balans te houden.

En om zacht te blijven werken ben ik zeer recentelijk gaan samenwerken met Miriam Bommer, Virtueel Assistent. Ik lever deze content aan en Miriam verzorgt onder meer de opmaak, lay-out, publicatie en verspreiding via diverse kanalen.

Mijn partner werkte nog op de dag van oproep

Je zal het misschien niet geloven, maar mijn partner verrichtte nog werk op de dag dat hij werd opgeroepen door het ziekenhuis. Hij heeft een baan in loondienst en is loyaal aan zijn werkgever en voelt zich verantwoordelijk voor zijn werk. Hij was een klein half jaar boventallig werkzaam, maar ging praktisch iedere werkdag nog naar zijn werk. Een paar uurtjes. Hij deed werk dat hij nog wel kon doen. De avond van oproep heeft hij vanuit huis zelfs nog wat administratief werk verricht. Werk was voor hem in die situatie ook afleiding. Hij voelde zich nuttig en kon zo goed in verbinding blijven met vele anderen. Hij kreeg er veel waardering en respect voor terug.

Werk biedt zoveel meer van waarde dan enkel dat inkomen

Het is zo belangrijk dat je bij ziekte goed wordt begeleid door je werkgever. Mensen die zich verantwoordelijk voelen voor hun werk, pak je het werk ook niet zomaar af. Juist dan niet. Het werk biedt zoveel meer van waarde dan dat inkomen. En is een prettige afleiding, plezier, energie, mensen om je heen, voldoening.

Mijn partner kan op langere termijn gaan bekijken wat voor werk hij kan en wil gaan doen. Dat is één van zijn doelen, vertelde hij me van de week. Zijn 2e leven wil hij nog steeds graag werken, naast sporten, op vakantie gaan en leuke dingen doen met anderen. Want we werken om te leven!

Als je veel stress ervaart, of een stressvolle situatie zich voordoet, kun je best blijven werken. Door zacht te werken, kun je de balans tussen werk en privé beter bewaren.

Vriendelijke groet, Maaike de Bruijn

Erkende zacht werken en loopbaancoach

Wil je voortaan mijn droombaanblogs automatisch in je mailbox ontvangen?

Schrijf je hieronder dan in voor de droombaannieuwsberichten!

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief

dit veld niet invullen s.v.p.

1 reactie

  1. Anita Nijhof op 22 februari 2018 om 14:47

    Heftig Maaike, en wat fijn dat hij een tweede kans krijgt! Mooi dat je hier zo over kunt schrijven.

Laat een reactie achter