Heienlangdonk 30, 4824 ED Breda,    Bel   +31(0)6 31 69 11 32

Uitdagingen bij het ondernemen naast een baan

Drie uitdagingen om te tackelen als je met succes wilt ondernemen naast je baan.

Er zijn in Nederland zo’n 230.000 professionals die als zzp ondernemen naast een baan in loondienst. En deze combinatie gaan steeds meer professionals aan in hun loopbaan. De combi zzp-werknemer is populair.

Vijf redenen voor de populariteit van de combi zzp-werknemer:

  1. Ontdekken of het ondernemerschap wat voor je is en intussen welvaren bij het stukje basis die de baan in loondienst biedt;
  2. Zzp ’ers geven -ten opzichte van mensen in loondienst- vaker aan dat ze hun droombaan vervullen;
  3. De afwisseling in werk;
  4. Voor de contacten & het netwerk;
  5. én de persoonlijke ontwikkeling. Je benut met de combi je talent voluit.

Druk-druk-druk met werk-werk-privé

Een belangrijke en 1e uitdaging waar je direct tegenaan loopt als je onderneemt naast een baan in loondienst, is dat er maar 24 uur in een dag zit. Met 2 banen en je privésituatie ervaar je al snel tijdtekort. Daar heb ik een oplossing voor maar daarover dadelijk meer.

Je verliest al snel de tijd uit het oog met je ondernemerschap. Omdat je doet wat je heel leuk vindt om te doen. Je benut je talent voluit en vergeet de tijd. Aan de andere kant vraagt je broodbaan (de baan in loondienst) tijd, aandacht en energie van je en wil je ook daar goed blijven presteren. Je bent professional en voelt je verantwoordelijk voor je werk.

Na verloop van tijd ervaar je echter steeds meer dat die baan in loondienst je afhoudt om met de echt leuke dingen bezig te zijn. Tegen die tijd is ’t eigenlijk tijd om afscheid te nemen van de broodbaan maar die keuze schuif je omwille van de plussen (waaronder het basisinkomen, sociale zekerheden en je collega’s) nog even voor je uit.

Het combineren van een baan in loondienst met het ondernemerschap en andere belangrijke zaken in je leven, vraagt dus een slimme aanpak vanaf de start. Pak je de tijdskwestie niet aan dan gaat dit vroeg of laat ten koste van je energiehuishouding, je gezondheid, de kwaliteit van je dienstverlening en het is sowieso funest voor de professionele uitstraling van je onderneming. Over dat laatste nu meer.

Doordat je salaris ontvangt, maak je je niet zo druk als je omzet achterblijft

Veel zzp’ers die ondernemen naast hun baan in loondienst doen dit voornamelijk om iets met het talent te doen dat ze niet -of onvoldoende- kwijt kunnen in hun baan. Je wilt doen waar je lol in hebt en als je er iets mee verdiend dan is het mooi meegenomen maar dit is niet je 1e prioriteit. Je hebt immers toch een inkomen uit je baan.

Dit gegeven zorgt er echter ook voor dat het ondernemen makkelijk blijft steken in hobby-isme. Jouw input (denk aan je tijd, geld én energie) weegt meestal niet op tegen de baten. Als je het uit zou rekenen. Maar dat uitrekenen doe je niet want je ligt er niet wakker van. Als je het uit zou rekenen, reken maar, dan frustreert het.

Ik heb iets voor je waardoor je jezelf en je onderneming serieus neemt en er hierdoor focus komt op je bedrijfsactiviteiten. Het is iets wat je voor jezelf uitwerkt en op je vizier hebt waardoor er een andere -maar nog steeds prettige- energie gaat stromen in je bedrijfsvoering.

Je onderneemt van alles uit passie & plezier maar het is eigenlijk allemaal los zand

Veel combiwerkers hebben heel hun loopbaan in loondienst gewerkt voordat ze gaan ondernemen. Het ondernemerschap vraagt hele andere competenties van je. Die competenties ontwikkel je zodra je begint met ondernemen.

En als je dan–net als ik destijds- ook nog werkzaam bent in de zorgsector of als ambtenaar dan moet je ondernemerschap helemaal van ver komen. Maar het is mogelijk dus laat je niet afschrikken. Ook om je ondernemerschap te prikkelen, heb ik wat voor je. Gratis!

Gratis videotraining

Win tijd, krijg focus op je droomomzet én ontwikkel een dienst waar jouw droomklant behoefte aan heeft (i.p.v. hobby-isme).

Vraag hieronder mijn gratis online videotraining aan en ga direct aan de slag met de uitdagingen.

Ik hoop je hiermee te helpen om de weg vrij te maken je droombaan via het ondernemerschap te verwezenlijken.

Ik help ondernemers –die het ondernemerschap tijdelijk dan wel structureel combineren met een parttime baan in loondienst- om hun onderneming professioneel en slim in te richten en te runnen.

De gratis videotraining omvat 4 video's met praktische handreikingen waar je direct mee aan de slag kunt. Het beval elementen afkomstig uit mijn businesstraining waarmee ik professionals help hun droombaan via het ondernemerschap te realiseren.

Je krijgt 4 videolessen:

  • Videoles 1: Je leert tijd maken
  • Videoles 2: Gaat over geld en waarde in je bedrijf
  • Videoles 3: Stap je in de schoenen van je droomklant en krijg je zicht op een dienst die je kunt ontwikkelen met veel waarde en
  • Je krijgt een bonusvideo over zacht werken in en aan je bedrijf en wat te doen om zacht te blijven werken tijdens ingrijpende levensgebeurtenissen.

Beoogd resultaat van de gratis videolessen: je onderneming professioneel runnen, meer lol hebben/krijgen in het ondernemen en misschien wel op termijn je baan in loondienst kunnen opzeggen.

Je droombaan realiseren via het ondernemerschap. Het kan, ik heb het ook gedaan en heb de eerste 4 jaar het ondernemerschap gecombineerd met mijn baan in loondienst.

Veel kijk- en luisterplezier! Je kunt direct starten...

 

 

Ja, stuur mij de -gratis- videotraining voor de hybride werker
dit veld niet invullen s.v.p.

Laat een reactie achter