Heienlangdonk 30, 4824 ED Breda,    Bel   +31(0)6 31 69 11 32

Over mij, Maaike de Bruijn.

Met veel plezier werkzaam als loopbaanadviseur en zacht werken coach

Maaike de Bruijn, zacht werken en loopbaancoachKeuzes maken in werk en leven is niet altijd makkelijk. Als we het over werk hebben, kun je zo een richting opslaan die -naar later blijkt- eigenlijk helemaal niet bij jou past of waar onvoldoende werk in is.

Met alle gevolgen van dien; balen van je werk, steken laten vallen, verlies aan betrokkenheid, de dagen aftellen, fysieke klachten ontwikkelen (maar die negeer je), ziek en burn-out uitvallen, ongelukkig in je werk, uit balans zijn, zonder werk komen te zitten.

Je vraagt jezelf dan steeds vaker af: wil ik zo blijven werken tot aan mijn pensioen?

Of je bent er al van overtuigd; dit wil ik écht niet tot aan mijn pensioen! Maar wat wil ik dan?

Ik help je je dromen en de baan die bij jou past, te realiseren. Of je nu in loondienst bent, werkzaam als zzp’er of dit combineert. In plaats van dromen kun je het ook je wensen en verlangens noemen. Dromen, wensen en verlangens die jij hebt in relatie tot werk.

Ik was me een poos niet bewust dat ik een probleem had

Ik heb zelf, ik was 30-er, een periode meegemaakt dat ik helemaal uit balans was. Ik was keihard aan het werk. Op zich ging het allemaal goed (vertelde mijn ratio mij). Een vast contract, goed inkomen, verschillende uitdagende projecten en verantwoordelijkheden. Ik had werk dat paste bij mijn opleiding en leuke collega’s. En thuis alles oké.

Er brak een periode aan waarin ik mij echter steeds minder ging voelen. Misschien herken je dat wel. Het heeft zeker een aanloop gehad van een half jaar tot een jaar. Ik was me echter toen nog niet bewust dat ik een probleem had.

Ik ging van klus naar klus, de organisatie veranderde, ik ontwikkelde, de werkomstandigheden veranderden en ik had lekker veel op mijn bordje. Ik ontving goede feedback en positieve beoordelingen….daar lag het niet aan.

Maar ik begon écht energie te lekken. Huh?

Achteraf kan ik stellen: Mijn werk en ik waren uit elkaar gegroeid

Ik kon het werk niet meer loslaten, werd onzeker, was s’ nachts aan het werk (in gedachten), lag uren wakker, begon tegenzin tegen bepaalde werkzaamheden te krijgen, ontwikkelde afkeer tegen bepaalde klanten, had regelmatig hoofdpijn, was vaak duizelig, had klotsende oksels bij bepaalde overleggen, telde af naar weekenden en vakanties, huilend in de auto van en naar het werk. DRAMA!

Op een gegeven moment kreeg ik zulke fysieke klachten dat ik niet meer kon gaan werken. Ik had geen burn-out maar ik was goed op weg. In de periode dat ik herstellende was van die duizeligheid (letterlijk dus onbalans) en gedeeltelijk werkte –alleen maar op energie gevend werk!- heb ik mijn werk en mijn energie eens goed onder de loep genomen. Ik wist dat daar de oorzaak lag. Het was namelijk mijn hart, mijn gevoel dat mij duidelijke signalen gaf. En toch bleef ik lang hangen in wat mijn broodbaan was geworden. Mijn ratio hield me daar en ik durfde lang niet los te laten. Uiteindelijk gaf mijn gevoel de signalen maar af met de fysieke klachten. Mijn gevoel zei: Dit is niet wat je wilt!

Ik durfde eindelijk werk te maken van mijn droombaan

In die periode heb ik ontdekt hoe belangrijk het is om bewust te zijn van wie je bent en werk dat goed bij je past. Werk waar jij je talent in kwijt kan. Ook ruimte geven aan je dromen en deze realiseren is heel goed mogelijk gebleken. De fysieke klachten verdwenen snel toen ik alleen nog maar werk ben gaan doen dat goed bij me past. Ik durfde eindelijk werk te maken van mijn droombaan. Dit gun ik jou ook.

Je kunt zoveel meer bereiken dan je beseft!

Je wilt later toch geen spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan?

Als je kunt werken met voldoening, plezier hebt in wat je doet, je talent kwijt kunt en je dromen realiseert dan is het leven zo veel fijner. Het werkt op alle vlakken door! Dan heb je tijd en energie om alles uit jezelf en uit het leven te halen. Jij wilt later op je sterfbed toch geen spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan?

Ik help je graag om je dromen te dromen en deze te realiseren via werk. Lekker werken met voldoening!

Hartelijke groet, Maaike de Bruijn

Meer weten over mijn opleidingsachtergrond en waar ik mijn werkervaring heb opgedaan? Ik nodig je uit om mijn Linked-In profiel te bekijken.

Loop jij vast en kun je wel wat hulp van een loopbaanadviseur gebruiken?

Vraag een ontdekgesprek met mij aan

Een ontdekgesprek is een persoonlijke kennismaking waarbij je je vraag, droom of dilemma met mij bespreekt. We toetsen of ik jou verder kan helpen en waarmee. Dit ontdekgesprek is gratis en kan face-to-face, telefonisch of via beeldbellen plaatsvinden.