Heienlangdonk 30, 4824 ED Breda,    Bel   +31(0)6 31 69 11 32

Individueel loopbaantraject

Ontdek & verover je droombaan

Traject van circa 6 maanden waarin je leert zacht te werken en je je droombaan ontdekt & realiseert.

De 2e helft van je loopbaan is in aantocht of je zit er middenin. Je wilt werk dat goed bij je past en dat je uitdaagt. Werk waar je voldoening uit krijgt en dat je kunt loslaten na een werkdag. Je wilt niet meer keihard werken ten koste van jezelf maar een gezonde werk-privé balans.

Ben jij nog enthousiast over je werk?

Iets in jou, in je leven of door ontwikkelingen in het werk, is veranderd. Je werk past niet meer bij wie je nu bent. Het houdt je stevig in de greep; bewust of onbewust. Week in week uit doe je je werk maar je bent uit balans. Je ervaart geen voldoening van je werk. Het kan goed zijn dat je al langere tijd fysieke klachten hebt.  Moe van het Werk. Energievreter

Je bent misschien in dit werk gerold, het was niet jouw carrière die voorrang kreeg of je hebt vooral gewerkt en geleefd naar de verwachting van anderen.

Steeds vaker vraag je je af of je dit de rest van je werkende leven nog wel wilt en kunt blijven doen.
•    Wat past dan bij me?
•    Wat daagt me uit?
•    Welke mogelijkheden heb ik?
•    Welke stappen moet ik nemen om hier uit te komen?

Dit zijn echt pittige vragen waar je in je eentje niet uitkomt

Uit onderzoek blijkt

Uit het World Sleep Day onderzoek dat Philips uitvoerde in 2015 onder zo’n 8000 mensen uit 10 landen blijkt dat 25% van hen wakker ligt van het werk. Van de 13 factoren waarom mensen wakker liggen, staat ‘werk’ op nummer 2! Wakker liggen van economische factoren staat op nr. 1.

Kortom: werk en het genereren van inkomen neemt een belangrijke plek in, in ons leven.

Uit onderzoek blijkt ook dat meer dan 50% van de werkenden binnen 12 maanden ander werk wenst te veroveren.

Besluit dat het nu tijd is voor jou. Ontdek & verover je droombaan. Schakel een onafhankelijk derde in die je daarbij helpt. Ga op onderzoek uit. Maak keuzes. Verover werk dat je voldoening brengt. Realiseer je dromen. Maak letterlijk werk van je talent en leer hoe je op een zachte manier kunt werken.

Ik kan je helpen - Zo is het straks

 1. Ontdek wat jij écht wilt in werk. Werk dat bij jou past.
 2. Helderheid hoe je dat werk op je pad krijgt. Een nieuwe baan of veranderingen in je huidige werk. Jobcreatie!
 3. Je energie in balans.
 4. Versterkt zelfvertrouwen.
 5. Helder zicht op wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.
 6. Onderscheidende kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden heb je in beeld en je weet hoe je daar werk van maakt.
 7. Je hebt focus op wat je wilt bereiken en kunt dit ook met zelfvertrouwen overbrengen aan anderen.
 8. Je bent zichtbaar & vindbaar op de in- en externe arbeidsmarkt.
 9. Weten wat je te doen staat om je wensen te realiseren en te veroveren wat jij wilt.
 10. Je kunt alles bereiken via Zacht Werken. Hard Werken is voor jou verleden tijd.

Jij hebt de regie!

De begeleiding is onderscheidend en persoonlijk

Mijn begeleiding is onderscheidend door de ondersteunende unieke hulpmiddelen zoals het droom-in-actie bord en het boek ‘Realiseer je droombaan in 7 stappen’. Bovendien ben ik naast NOLOC erkende loopbaanprofessional ook officieel zacht werken coach en dat maakt mijn hulp onderscheidend.

Tijdens je loopbaantraject hebben wij een 5 tot 7-tal individuele loopbaanconsulten van 1 tot 1,5 uur op locatie in Breda (en/of via Skype). Planning van de consulten doen we in overleg.

Gedurende het traject heb je onbeperkt recht op telefonisch consult en email coaching met mij. Om je hart te luchten, van je af te schrijven, om een sollicitatiebrief te laten toetsen, een peptalk voordat je een gesprek in gaat, om verder te kunnen met een opdracht, etc.

Tijd: Tussen onze afspraken door heb je de tijd nodig om aan de slag te zijn met de diverse uitdagingen. Deze ontvang je van mij digitaal of ik geef het mee tijdens consult. Je bent gemiddeld 2 tot 4 uur per week bezig met dit traject, gedurende circa 6 maanden.

Materiaal: het traject is inclusief alle opdrachten, 2 unieke boeken, tests, online trainingsmateriaal met checklists dat je van mij ontvangt. Je krijgt toegang tot software met actuele beroepsinformatie waarmee jij je uitstekend kunt oriënteren op de mogelijkheden vanachter je pc.

Je ontvangt bij aanvang je eigen droom in actie bord

Een ondersteunend middel dat al bij meerdere professionals aan de muur hangt en intensief wordt gebruikt. Zicht op je loopbaanacties waardoor je loopbaanbewust bezig blijft, je droombaan visualiseren en ervaar de werking van je manifestatie-energie. T.w.v. € 197,-

Dit krijg je ook

 1. De onbeperkte telefonische en emailcoaching beperkt zich bij mij niet tot werkdagen tussen 9 en 5. Wordt door mijn coachees als heel prettig ervaren en gewaardeerd.
 2. Je leert tijdens het traject zacht werken. Ik ben een erkende zacht werken coach. Je ontvangt naast mijn coaching een complete online training t.w.v. € 797,- . Negen online modules die je het zachte werken leren ontdekken. Alle materialen mag je behouden en daarom kun je jaar in jaar uit jezelf hierin verder ontwikkelen. Hard Werken is er voor jou niet meer bij!

Als je zacht werkt:

 • bonjouren we de burnout de wereld uit;
 • bereik je meer in minder tijd;
 • leer je je energie te managen;
 • heb je volop werkplezier;
 • benut je je talent;
 • leer je te vertrouwen op je intuïtie;
 • werk je prettig en is je werk van toegevoegde waarde.
 1. Je ontvangt een 2-tal boeken gedurende het traject en ik coach je op het toepassen ervan in de praktijk. De boeken mag houden als naslagwerk, t.w.v. € 40,-.
 • Mijn boek ‘Realiseer je droombaan in 7 stappen’.
 • En je krijgt het boek over Zacht Werken. Leest ook lekker weg.
 1. Organiseer ik een betaalde workshop of webinar dan heb jij tijdens je loopbaantraject tot 3 maanden na afronding exclusief gratis toegang.
 2. Ik heb een achtergrond als adviseur in de Human Resources / P&O-adviseur. Dit is regelmatig van toegevoegde waarde gebleken in loopbaantrajecten. Denk aan mijn actuele kennis en ervaring met relevante wet- en regelgeving, weten wat er kan spelen bij een organisatie, kunnen interpreteren van CAO regelgeving en van arbeidsvoorwaarden in het algemeen, van vaststellingsovereenkomsten, mijn uitgebreide kennis van functies, ervaring met werving & selectieprocedures, kennis van de arbeidsmarkt en een groot netwerk met P&O professionals, managers.

Wat je leert in dit Ontdek- en Verover je droombaantraject, daar heb je je hele loopbaan profijt van. Het is dus een éénmalige investering waar je tot aan je pensioen de vruchten van plukt. En daarna ook nog omdat je niet opgebrand je loopbaan afrond.

Garantie

Deze trajecten en mijn persoonlijke begeleiding hebben zich bewezen in de praktijk. Daarom durf ik je het volgende te beloven: Als jouw zelfinzicht en zelfvertrouwen na afloop van dit traject onveranderd zijn, je bent ongemotiveerd om stappen te nemen in je loopbaan, je hebt nog steeds geen enkel idee welk werk en welke omstandigheden bij jou passen en je hebt geen benul waar en hoe je jouw werk kunt opsporen, veroveren en behouden: dan krijg jij je hele financiële investering terug!

Wat is je investering?

Dit Ontdek- & Verover je Droombaantraject vraagt van jou een investering in tijd. Gemiddeld ben je met dit traject een half jaar, 2 tot 4 uur per week, aan de slag.

Qua geldinvestering vraagt dit € 1.950,- van je. Dit is een particulier all-in tarief.

Wordt je loopbaantraject betaald door de werkgever, bijvoorbeeld vanuit een vaststellingsovereenkomst, vanuit CAO-recht of sociaal plan? Dan komt er 21% btw bij. Heeft je werkgever behoefte aan voortgangsverslagen en/of 3-gesprekken dan breng ik een passend voorstel uit.

Investeer je zelf? Vraag bij de fiscus of je belastingadviseur na of je deze kosten kunt opvoeren bij de belasting. Vaak kan dat. Dan krijg je een gedeelte via de fiscus terug.

Investeert je werkgever? Ook je werkgever kan deze kosten opvoeren bij de fiscus. Veel werkgevers hebben een ontwikkelbudget waarmee ze dit soort trajecten financieren. Tegenwoordig is ook in veel CAO’ s of in de organisatie zelf een recht op loopbaanadvies met een budget daarvoor afgesproken. Of dit op jou van toepassing is, kun je het beste navragen bij je manager of de afdeling Personeelszaken/P&O/HR van je werkgever.

Ik vind het nogal een investering, zal ik eerst zelf proberen wat ik er nog aan kan doen?

Uit eigen ervaring en uit verhalen van mijn klanten weet ik dat dit een veelvoorkomend argument is om nu niet in te stappen en te investeren. Je denkt, laat ik toch eerst zelf nog proberen iets aan de situatie te veranderen.

 • Vervolgens blijf je in hetzelfde kringetje van gedachten en acties ronddraaien.
 • Je komt eigenlijk geen stap verder, er zit geen structuur in je aanpak en je hebt niet de hulpmiddelen om antwoorden te krijgen op je vragen.
 • Je verliest kostbare tijd en ondertussen zit je niet lekker in je werksituatie en die situatie duurt dan onnodig nog langer voort. Het kost je teveel energie die je dan niet op kunt brengen om met je ontwikkeling en toekomst aan de slag te gaan.

Ik kan maar een beperkt aantal mensen individueel begeleiden en werk alleen met mensen die willen investeren in zichzelf.

Dus als je er klaar voor bent en geen tijd en energie meer wilt verspillen, meld je dan nu aan en gun jezelf deze individuele hulp. Je hebt de rest van je leven profijt van je investering.

Veel wijsheid, met vriendelijke groet Maaike de Bruijn

PS: Weet je dat mensen die in zichzelf investeren het meeste uit zichzelf halen en bereiken wat ze willen?

Vraag een gratis Ontdekgesprek aan.

Een Ontdekgesprek is een telefonische afspraak van circa 30 minuten waarin we het hebben over waar jij wakker van ligt en hoe ik je daarbij kan helpen. Ervaren we een basis voor nadere samenwerking? Dan plannen we meteen een persoonlijke kennismaking in.

Ja, ik meld me aan voor een gratis ontdekgesprek
 

Loopbaancoach en zacht werken coach

Ik, Maaike de Bruijn, veertiger, leer professionals zacht te werken en coach bij het ontdekken & realiseren van hun droombaan.

Voor organisaties / werkgevers /P&O ‘ers

Ik draag bij aan het stimuleren van mobiliteit en/of het voorkomen van ziekte of disfunctioneren door tijdige loopbaanontwikkeling. Ik werk graag preventief met mensen aan hun loopbaan en kan coachen op zacht werken. Zacht werken is de tegenhanger van keihard werken dat meestal ten koste van iemand gaat. Met zacht werken bereik je meer.

Maaike de Bruijn

profielfoto Maaike

C. Groodt

“Met een goed gevoel kijk ik terug op het traject en wel om de volgende redenen:

1) ik weet in welke richting ik mijn loopbaan wil vervolgen

2) ik weet wat mijn talenten zijn

3) ik weet waar ik energie van krijg

4) ik heb sommige aandachtspunten meer leren accepteren, omdat die ook een positieve kant hebben

5) ik geloof erin dat ik mijn kwaliteiten van toegevoegde waarde zijn voor een werkgever en ben daardoor zekerder over mijn eigen kunnen.”

Nadat haar contract niet werd verlengd, koos zij voor een individueel loopbaantraject. Zij liet een baan in de financiële wereld achter zich en koos voor project- en procesmanagement. Daarin is zij nu met voldoening werkzaam.
 

N. Haan

“Maaike is een betrokken loopbaancoach, die door middel van de juiste denkvragen en diverse opdrachten, mij heeft begeleid in het creëren van een goed beeld van wat ik wil in mijn toekomstige werksituatie en welke stappen ik hiertoe moet ondernemen. Het maken van een persoonlijkheids- en arbeidsprofiel hebben er aan bijgedragen om op het eind een goed actieplan op te kunnen stellen voor de komende periode. De begeleiding van Maaike was goed afgestemd op mijn hulpvraag, waardoor ik het optimale heb kunnen halen uit het begeleidingstraject.”

2014, werkzaam in de discipline logopedie. Werkte met mij haar droombaan uit en een concreet loopbaanactieplan voor de toekomst. Zij heeft een switch gemaakt binnen de logopedie én volgt haar pad aan de hand van haar lange termijn plan.

L. Frerejean

“Maaike, is een open persoon bij wie je makkelijk je verhaal kunt doen. Ze kan een persoon goed lezen en daarbij je verhaal samenvatten. Ze ontdekt patronen, maakt een heldere vertaalslag naar waar je momenteel staat en waar je naartoe kunt. Daarbij gebruikt ze creatieve instrumenten om juist dat onderbewustzijn te laten spreken, daarom de passende handelsnaam ‘Bewust Zijn in Wording’!”

L. Frerejean, volgde in 2013-2014 een individueel loopbaantraject. Zij werkte onder mijn begeleiding haar loopbaanswitch uit van zakelijke dienstverlening naar de zorg- en welzijnssector.