Heienlangdonk 30, 4824 ED Breda,    Bel   +31(0)6 31 69 11 32

Licht aan het einde van de broodbaantunnel

Op het artikel over de broodbaan en waarin ik durf te garanderen dat er voor iedereen een droombaan is, heb ik reacties ontvangen van lezers. Dank voor je openheid. Artikel gemist of wil je het nogmaals lezen? Dat kan hier: Ja, er is voor iedereen een droombaan

Natuurlijk durft niet iedereen er openlijk voor uit te komen dat hij/zij vastzit in een broodbaan. Dat is begrijpelijk. Het is al pijnlijk genoeg als je het zelf bewust wordt. Lees dit artikel vooral verder als je vastzit in je broodbaan, want je wilt licht aan het einde van de tunnel. Ik zal het verhaal van Sophia beschrijven die inmiddels dat licht aan het einde van haar tunnel ziet en zij maakt nu stappen om haar droombaan te realiseren.

Wat je wel en niet meer wilt in werk

Als ik jou vraag op te sommen wat je niet -nee echt nooit!- meer wilt in werk, dan lepel je dat waarschijnlijk zo voor me op. Maar als ik je vraag wat je dan wél wilt? Schud je dat dan ook zo uit je mouw of moet je dan heel diep nadenken? Waarschijnlijk het laatste….

Toen Sophia met mij aan de slag ging, was zij volledig ziek uitgevallen. Alle energie was weggelekt. Ze kon niet meer. Al haar hele loopbaan lang werkte Sophia in de hulpverlening. Dat was wat ze kon, gezien opleiding en inmiddels jarenlange ervaring. Maar ze wilde het niet meer. Sophia was er zwaar van overtuigd dat ze het vak uit moest. Ze was in de war op alle vlakken zoals ze zelf omschrijft. Sophia schakelde mijn hulp in omdat ze er maar niet achter kwam wat ze dan wel wilde in werk.

Licht aan het einde van de broodbaantunnel

Ik liet Sophia direct aan de slag gaan met de uitdagingen uit mijn boek ‘Realiseer je droombaan in 7 stappen’ en ik coach haar bij het concretiseren van de stappen. Nu een paar stappen verder heeft Sophia duidelijk wat zij wél wilt in werk. Sophia re-integreert inmiddels in werk en voelt zich goed. Ze gelooft in haar mogelijkheden en in haar droombaan. Sophia is in de actie om haar droombaan te realiseren, want er is licht aan het einde van haar tunnel.

Hoe jij ontdekt wat je wel en niet meer wilt in werk

Het 1e hoofdstuk van mijn boek geef ik gratis weg (dat is een PDF en kun je meteen downloaden) zodat jij kunt proeven of de stappen uit mijn boek ook voor jou kunnen werken. Stap 1 van de 7 heb je met mijn proefversie al te pakken. Het zal je heel wat duidelijkheid verschaffen.

Het eerste hoofdstuk gaat in op hoe je ontdekt wat je wel en niet meer wilt in werk. Het hoofdstuk wordt afgesloten met een tweetal uitdagingen (oefeningen) waarmee jij concreet aan de slag kunt in je eigen situatie. Net als Sophia en velen anderen die met deze stap al aan de slag zijn geweest.

 

Dit is wat Sophia zegt over het 1e hoofdstuk:

“Ik ben het afgelopen jaar bezig geweest met wat ik wil in mijn leven, in de breedste zin. Dit hoofdstuk sloot daar naadloos op aan. Zó fijn als er iets op mijn pad komt dat precies past bij het proces waar ik in zit en nog meer verduidelijking en inzicht geeft!”

Sophia heeft heel duidelijk gekregen wat er precies voor zorgde dat bij haar de energie weglekte. Daar kan ze nu de vinger opleggen.

Sophia concludeerde na het lezen van stap 1 uit mijn boek en het doen van de uitdagingen. “Mijn conclusie: Ga op zoek naar iets dat energie geeft! Mogelijk toch wel binnen de hulpverlening, omdat ik me daar goed voel, maar dan nu een functie met een andere inhoud.”

Het hoofdstuk kun je gratis aanvragen op deze pagina: 1e hoofdstuk boek

Als ik weet wat ik wil, hoe vertaal ik dit naar mijn droombaan?

Dat is een goede vraag. Als je weet wat je wel wilt in werk, dan weet je echter nog niet hoe je droombaan eruit ziet en waar je die kunt vinden. Je weet dan nog niet goed welke baan uitstekend bij jou als persoon en bij jouw talent past. En alles went dus ook talent en daar zal je vast een blinde vlek hebben of je bescheidenheid zit je in de weg. Ook de werkvorm, -omstandigheden en -voorwaarden waaronder jij floreert heb je dan nog niet in beeld.

In mijn volgend artikel schrijf ik aan de hand van het verhaal van Kjeld hoe je je droombaan in beeld krijgt. 

Workshop: Droombaan in zicht

Als jij het vermoeden hebt dat je vastzit in jouw broodbaan en je voelt dat er nu écht wat moet gebeuren, dan is deze workshop voor jou!

Vrijdagochtend 8 juni organiseer ik een workshop in Breda. 'Droombaan in zicht'.

Een workshop speciaal voor professionals werkzaam in de 2e helft van de loopbaan die wat willen veranderen in werk & leven, maar niet weten hoe.

Je krijgt zicht op jouw droombaan en daarmee breng jij een proces op gang waardoor je in het vervolg stappen blijft maken die bijdragen aan de realisatie van wat je wél wilt werk & leven.

Je krijgt een hele concrete handreiking hoe verder om jouw droombaan te concretiseren & realiseren.

De workshop is inmiddels geweest. Mocht je interesse hebben in één van mijn workshops of mijn coaching, neem dan contact met mij op via info@bewustzijninwording.nl.  

Hartelijke groetjes, Maaike de Bruijn
Ik help je zacht te werken en je droombaan te realiseren. Of je nu in loondienst bent, zzp of hybride werkt.

 

 

Laat een reactie achter