Heienlangdonk 30, 4824 ED Breda,    Bel   +31(0)6 31 69 11 32

Wat is de ervaring van klanten met loopbaancoach Maaike de Bruijn?

Lees hieronder enkele reacties van coachees. Bekijk ook mijn profiel en aanbevelingen op Linked-In.

Sylvia

Sylvia, privacy officer bij een overheidsinstelling. Volgde in 2018 het Ontdek- & Verover je Droombaan traject met name om zacht werken eigen te maken.

Ik ben het traject bij Maaike gestart vanwege mijn interesse in zacht werken. Dit in combinatie met het starten in een nieuwe baan. Maaike was erg betrokken bij mijn stappen naar en in mijn nieuwe baan en mijn worstelingen met zacht werken. Haar ervaring met HR is echt een pre. Ze weet heel goed de vinger op de zere plek te leggen en doet dat op een prettige manier. Een heel leerzaam traject met ook veel leuke weetjes. Ik me nu bijvoorbeeld bewuster van het feit of ik de juiste energie heb voor wat ik aan het doen ben. Maaike, fijn om in contact te blijven en ik wens je veel succes! Sylvia.

Kristie Gesthuizen

Kristie gaf haar baan in loondienst op en realiseert haar droombaan nu via het ondernemerschap

Kristie volgde het Ontdek- & Verovertraject in 2017: “Nadat ik besloten had te stoppen met mijn toenmalige werk wilde ik graag met een jobcoach aan de slag om op te zoek te gaan naar de dingen die ik écht leuk vind om te doen. Daar was ik wat vanaf komen te staan. Een vriendin van mij had een traject met Maaike doorlopen en tipte mij om met haar in zee te gaan.

Maaike’s enthousiasme, gedrevenheid en nuchterheid waren voor mij een grote inspiratie om echt op zoek te gaan naar mijn droombaan. Ze hielp me om van de gebaande paden af te wijken, en daarbij wel reële verwachtingen te hebben. Uiteindelijk bleek dat ik graag voor mezelf wilde beginnen: een restaurant! Een droom die ik totaal niet had zien aankomen. Maaike stelde goede en kritische vragen, en gaf tips, die mij hielpen om het concept van mijn restaurant en de doelgroep verder vorm te geven. Bedankt Maaike!” Kristie Gesthuizen

Kristie's drrombaan is een feit. De bar bistro is in Breda te vinden en heet Bar Bistro Biarritz.

Karin van Bavel

Karin van Bavel, Jeugdverpleegkundige, volgde in 2017 het Ontdek- & Verovertraject. Inclusief begeleiding bij re-integratie in eigen werk en coaching op zacht werken.

Karin: “Een paar weken geleden heb ik mijn coachingstraject bij en met Maaike afgerond. Wat was het goed om dit te doen. De kwetsbare vrouw van begin maart ’17 is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een sterke vrouw die nog wel haar valkuilen heeft.

Bij Maaike voelde ik me op m’n gemak en mocht ik zwak zijn, onderuit gaan en weer opklimmen. Door mijn gesprekken met haar kreeg ik weer overzicht en trok de onrust weg uit mijn hoofd en uit de rest van mijn lijf.

Maaike gaf me veel inzichten en ze heeft me de principes bijgebracht van zacht werken. Ik ben er weer helemaal klaar voor en ga met vertrouwen verder waar ik gebleven was maar dan beter en anders.”

I.B

“Maaike heeft mij opnieuw leren ontdekken waar mijn interesses en competenties liggen en bovenal heeft ze me gestimuleerd om weer regie te pakken in mijn loopbaan”

Aldus I.B. die van 2016 op 2017 van baan wisselde binnen dezelfde organisatie. Zij ging van jeugdverpleegkunde over naar gezondheidsvoorlichting. Zoals ze zelf aangeeft: “Ik heb mijn oude functie durven loslaten en ben aan een nieuwe uitdaging begonnen”.

I.R

“De begeleiding van Maaike heeft mij geholpen om een helderder beeld te krijgen van wat ik wil en hoe daar te komen.”

Aldus I.R. die in 2017 op eigen initiatief haar leidinggevende baan opgaf in het onderwijs om een nieuwe baan te bemachtigen binnen deze sector.

Jacqueline

Jacqueline, werkzaam als Jeugdverpleegkundige, 1 op 1 coaching om ambitie duidelijk te krijgen en te realiseren.

Ik heb een hele leuke baan maar wilde me graag verder ontwikkelen. Dit wilde al heel lang maar het lukte me niet om een keuze te maken.

Ben gestart bij Maaike om te gaan dromen in de workshop, ongeremd bedenken wat je zou willen bereiken en daarbij niet beperkt worden door negatieve gedachten. Bij jezelf blijven en hiermee aan de slag gaan.

Maaike wist op basis van mijn persoonlijkheid en kwaliteiten mijn ambities in beeld te krijgen. Ze werkt daarbij systematisch, persoonlijk, stimulerend en verhelderend. Glashelder soms. Knap hoor om door de juiste vragen te stellen duidelijkheid bij de ander te scheppen.

Inmiddels is me duidelijk dat ik door vast te houden aan iets wat me bij voorbaat toch niet ging lukken, ik mezelf belemmerde om open te staan voor andere opties en ideeën. Tijdens dit traject is het me gelukt om mijn belemmerende gedachten los te laten. Ik ben gestart met een superleuke opleiding die me zowel verdieping als verbreding geeft en uiteindelijk meer regie en invloed in mijn werk geeft.

Adriënne

Adriënne verloor haar baan door een reorganisatie. Ontdek- & Verover loopbaantraject 2016.

In de loop van de jaren dat ik bij dezelfde werkgever aan het werk was zag ik de organisatie veranderen. Ik paste daar zelf steeds minder goed in, voelde me niet meer op mijn plaats. Maar door allerlei redenen bleef ik zitten waar ik zat: wat paste dan wel bij mij? Door een reorganisatie verloor ik mijn baan. Eerlijk gezegd was ik daar niet heel erg rouwig om: mijn privésituatie (kleine kinderen) was zo dat ik het prima vond om even geen baan te hebben. En meteen kon ik mezelf de ruimte geven om een en ander eens goed op een rijtje te zetten.

Na verloop van tijd merkte ik dat een coach hierbij wel zeer wenselijk was. Iemand die mij kon helpen om uit te zoeken waar mijn kracht was. Ik wist heel goed wat ik niet wilde maar wat nu wel bij mij paste? Door de niet passende werksituatie was ik dit langzaam uit het oog verloren. Nadat ik samen met Maaike dit duidelijk had gekregen was deel 1 van de opdracht geslaagd. Het tweede deel was de praktische invulling hiervan. Waar zijn de passende banen te vinden, hoe reageer ik op een vacature, hoe schrijf ik een goede brief etc. Ik heb het als heel prettig ervaren dat ze me met soms snelle kleine tips weer goed op de rit kon zetten.

En nu de toekomst: nu ik weet waar mijn kracht ligt en hoe ik de praktische invulling van het sollicitatieproces goed moet invullen is voor mij de drempel een flink stuk lager geworden om verder te gaan kijken als mijn huidige werksituatie niet meer bevalt. Zoals iemand het eens zo mooi verwoorde: “Ik zit weer aan het roer van mijn boot i.p.v. dat ik me laat meevoeren door de golven!”.

Natalie

De training ‘Groei in jouw droom business’ is veel meer dan marketing trucs aanleren. Je wordt uitgedaagd om vanuit je eigen drijfveren en persoonlijke kwaliteiten je bedrijf neer te zetten. Erg inspirerend!

Aldus Natalie, stress & burnout coach, deelneemster 2017. De droombusiness van Natalie tref je hier: https://stresspoli.com/

Ingrid

Door de training heb ik leren zien dat mijn droom zzp business écht haalbaar is en dat biedt me moed en de stimulans om er helemaal voor te gaan.

Aldus Ingrid, deelneemster 2017.

Waarom heb je voor de training Groei in jouw droom business gekozen?

Ik ben dit jaar gestart met mijn nieuwe bedrijf en ben de stappen aan het nemen die nodig zijn voor mijn droom business. Dit wilde ik al heel lang maar het kwam nooit goed van de grond. De hamvraag die ik had voorafgaand aan de training was welke positionering te kiezen. Maar ook; Kan ik vol voor mijn droombusiness gaan? Hoe onderscheid ik mij? Wat zet ik in de etalage? Wie wil ik precies helpen? Wie is mijn droomklant en hoe ontwikkel ik daar goede diensten en producten voor? Al deze vragen zijn behandeld in deze training.

In deze training nemen gelijkgestemde zzp’ers uit mijn werkveld deel en ook de trainer zelf is werkzaam in dit veld. Dat werkveld betreft persoonlijke groei, gezondheid, stilte & bezieling. Ik ken Maaike als een vakkundige enthousiaste en betrokken coach. De manier van begeleiden is positief en er wordt gedacht in mogelijkheden en kansen. Het is erg fijn om in een groep gezamenlijk op te trekken en elkaar te inspireren. Fijn dat je met gelijkgestemden bent die ook hun bedrijf willen laten groeien. We spreken dezelfde taal en lopen tegen dezelfde problemen en knelpunten aan.

De droom business van Ingrid tref je hierhttp://www.zero-point.nl

Heleen

Interview met deelneemster Heleen aan de businesstraining Groei in jouw Droom Business, maart 2017

Wat maakt dat je voor deze businesstraining hebt gekozen?

Het procesmatige van dit traject, de zacht werken kant spreekt mij aan en ik ken je.

Welke groeistap wil je maken dit jaar?

Ik wil meer uren dan nu beschikbaar zijn voor mijn eigen bedrijf (naast baan in loondienst) en per week minimaal 4 klantgesprekken hebben eind van dit jaar.

Wat is voor jou dé uitdaging welke je middels businesstraining en coaching hoopt aan te gaan?

Ik hoop vooral goed te leren welke dienst ik in de etalage ga zetten (focus), hoe ik beter van me kan laten horen op een manier die bij mij past.

Wat maakt dat je hier hulp bij nodig hebt?

Ik heb er (nog) niet genoeg verstand van, moed voor, kan me onzeker voelen.

Hoe zie je je droom business voor je?

Dat droomklanten mij weten te vinden en ik vaker geniet van dit leuke werk . Ontdekken wat ik allemaal kan, nog wil ontwikkelen en wat ik in mijn winkel (etalage) wil zetten.

Je volgt deze businesstraining. Wat wil je andere zzp’ers erover vertellen?

Ik ben er positief over. Lekker actief aan de slag, het is persoonlijk en leren van elkaar. Er zijn extra leermomenten door de webinars naast de trainingsdagen en mail en telefonisch contact tussendoor is ook mogelijk. Doen dus als je wilt groeien!

De droom business van Heleen tref je hierhttp://binnenstebuitenfocus.nl/

Han

Het zelfonderzoek was best spannend, confronterend en niet echt mijn hobby

Han, werkzaam als gezondheidsbevorderaar tot 2017, Ontdek- & Verovertraject 2016.

Feedback Han: Door de hulp van Maaike ben ik heel systematisch te werk kunnen gaan bij mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging.  Stapje voor stapje hebben we duidelijk gekregen wat mijn kwaliteiten zijn, waar mijn ambities liggen en wat dit aan kansen biedt op de arbeidsmarkt.

Het is me gelukt om na een proces van bijna een jaar, bij mijn huidige werkgever een nieuwe uitdaging te vinden, waar ik per 1 januari 2017 met veel plezier aan ga beginnen.

A.W.

Van gigantische teleurstelling naar weer met plezier werken

A.W, vrouw, V-generatie (50+), Ontdek- & Verovertraject 2016. Door veranderingen in de organisatie en in het werk groeide deze medewerkster uit haar functie. Daarbij speelde tevens een langdurig ziektetraject. Medewerkster is binnen enkele maanden gere-integreerd in passend werk bij de eigen werkgever en werkt weer met plezier.

Feedback kandidaat: Ik heb de regie weer in eigen handen. Door te praten met een loopbaancoach kon ik mezelf een spiegel voorhouden. Deze introspectie heeft me vooruit geholpen in mijn proces.

Voorafgaand aan het loopbaantraject had ik al een hele geschiedenis. Ik moest een beslissing nemen in de wetenschap dat ik mijn baan zou verliezen. Dit heeft me veel negatieve energie gekost. Lang ben ik in een cirkel blijven draaien. De loopbaangesprekken hebben me uit die negatieve spiraal gelicht. Door weer in te zien waar mijn sterke kanten zitten, heb ik weer een positieve kijk kunnen ontwikkelen. Ik doe inmiddels werk waar ik mijn sterke kanten ten volle kan benutten. De beslissing om mijn oude werk vaarwel te zeggen is voor mij, ondanks alle onzekerheid die het met zich meebracht, een goede beslissing geweest.

Thea

Ik heb weer regie op mijn loopbaan

Thea, Ontdek-& Verovertraject 2015-2016. Wegens ontwikkelingen in de functie en een reorganisatie op de afdeling koos Thea ervoor haar eigen koers te varen. Zij heeft een nieuwe baan veroverd bij een andere werkgever tijdens het loopbaantraject.

Feedback Thea

Maaike is een professional met een open en positieve blik. Zij houdt je een waardevolle spiegel voor. Soms is de boodschap wat minder aangenaam, maar ze zet je aan tot nadenken. Hiermee bedoel ik dat de boodschap goed wordt overgebracht, maar ik dit niet altijd wilde horen. Deze boodschap maakte mij in staat de juiste keuzes te maken en voor een andere werkplek te kiezen. Maaike heeft een goede visie en zicht op de arbeidsmarkt, weet exact waar je het wel-niet zoeken moet. Als je gezamenlijk de schouders eronder zet krijg je hele mooie cadeaus vanuit het traject.

Jacqueline, CvH, Désirée:

Klantervaringen Droom in actie workshop

  • Jacqueline: Tijd nemen voor jezelf om te ontdekken wat jij wilt en waar je blij van wordt. Nuttige workshop. Het droombord? Daar word ik heel blij van! De visualisaties, het maken van het moodboard, dicht bij mezelf blijven en nadenken over wat ik nou eigenlijk wil, vond ik de leukste onderdelen uit de workshop. Ik heb geleerd dat niets onmogelijk is. Je beperkt jezelf zo vaak met negatieve gedachten.
  • CvH: Durf te dromen en te vertrouwen. Het droom-in-actie-bord is een mooi hulpmiddel voor al je dromen en wensen. Het leukste was het doornemen van de onmisbare stappen tussen droom en realisatie, vooral de bewustwording ervan.
  • Désirée: Door het droombord ga je nadenken over wat je wilt en wordt het visueel voor jezelf. Je komt erdoor op ideeën.

P.

De coaching kwam op het juiste moment en was exact op maat

P (man) loopbaanoriëntatietraject en aanvullende coaching, september 2015 – mei 2016

Feedback van deze kandidaat na afronding van zijn traject

Ik werd doodongelukkig in mijn nieuwe functie. Deze nieuwe rol was namelijk niet mijn eigen keuze geweest. Ik miste mijn team en mijn werk in mijn eerdere rol. Elke werkdag opnieuw telde ik de minuten letterlijk af tot ik eindelijk weer naar huis kon. De situatie werd onhoudbaar: Ik was leeg, en voelde me doelloos. Het voelde zelfs alsof ik in een verkeerd lichaam zat!

Ik moest mezelf herontdekken, hervinden, herpakken, resetten maar wist niet hoe.

Ik moest ontdekken wat mijn diepste kernwaarden zijn en welke daarvan ik in de wereld wilde zetten.

Mede dankzij Maaike’ s deskundigheid en aan de hand van een aantal huiswerkoefeningen kreeg ik verrassend veel nieuwe inzichten in mijn eigen persoon en daarbij mijn valkuilen. Met Maaike’ s engelengeduld, grote zorgzaamheid en chirurgische precisie wist Maaike telkens weer hoe ze mijn focus kon verplaatsen. Zodra ze merkte dat ik mijn glas als halfleeg ervoer, dan gaf ze me zicht op het halfvolle deel waardoor ik weer met een frisse maar reële kijk en vernieuwde krachten verder kon. Maaike heeft me geleerd hoe ik het beste in mezelf naar boven kan halen, ze wist telkens weer de juiste snaar bij me te raken. Ik heb enorm veel geleerd van haar in zowel de loopbaancoaching als de vervolgcoaching daarna. Het is me nu een stuk duidelijker hoe ik zélf mijn eigen scenario’s kan schrijven.

IvK

verpleegkundige met ambitie

Ik wist niet hoe ik verder moest, laat staan wat te doen. Je bent als coach persoonlijk en betrokken

IvK, loopbaancoaching 1-op-1 in 2015, verpleegkundige met ambitie. Nu mét plan.

Ik wist niet hoe ik verder moest gaan, ik wist dat ik niet op deze plek wilde blijven maar het lukte me niet om iets anders te bedenken, laat staan wat te gaan doen. Ik weet nu beter wat ik wil, waar ik voor wil staan en wat ik daarvoor nodig heb. Ik heb nu een duidelijk doel voor ogen met een termijn waarbinnen dit behaald is. Ook heb ik inzicht in de consequenties. Ik heb vertrouwen in mezelf en dat wat ik wil niet raar is (of onmogelijk). Daarbij heb ik nu een nieuw en actueel c.v. en Linked-In profiel. Je hebt een prettige manier van aanpakken en jouw persoonlijkheid maakt het al prettig met jou in gesprek te zijn over dit soort onderwerpen. Je bent echt persoonlijk betrokken.

A.N

Ik had onzekerheid over de jaren tot aan mijn pensioen

A.N, loopbaancoaching 1-op-1 in 2015, functie wordt opgeheven, op zoek naar zinvolle invulling.

3 Aspecten die A. heeft bereikt met dit traject: meer regie, inzicht en er ligt een voorstel bij de werkgever waarmee ik de komende jaren aan de slag kan. Dit sprak mij het meest aan van je begeleiding: gedegen, betrouwbaar, genoeg structuur, duidelijk werkend naar een einddoel, leuke werkvormen en jouw aardige en dienstbare instelling.

D.B

medewerkster archiefbeheer

Ik heb weer energie, zin en zelfvertrouwen om dingen te ondernemen

Loopbaancoaching 2015 1-op-1. Huidige werk is opnieuw gewaardeerd, er wordt weer uitdaging gezien én gepakt en daarnaast gaat de medewerkster zich naast haar job verder ontwikkelen in een geheel andere richting. Die combinatie biedt weer volop uitdaging.

D.B. zelf: Doelstelling van het traject was om ander werk te vinden. Werk waarvan ik weer energie zou krijgen. Door het traject heeft mijn zelfvertrouwen een boost gekregen. Verder voel ik dat mijn energie weer aan alle kanten stroomt en dat ik zin heb om dingen te ondernemen zoals aan de studie te gaan. Ik heb het gevoel gehad lang de kop ingedrukt te zijn en dat ik nu weer de kans krijg om te groeien en volop deel uit te maken van de maatschappij. Je rust en vertrouwen dat je iemand geeft, geeft kracht om goed naar jezelf te kijken en energie om vanuit het dal de berg weer te beklimmen.

Monique

teamassisente

Ik sta vaker stil bij mijn ontwikkeling en vraag me vaker af waarom ik bepaalde dingen doe

Monique, teamassisente, 1-op-1 loopbaancoaching 2015

Begon aan dit traject omdat ik wakker lag van hard werken en daarvoor te weinig verdienen. Ik weet mijn kwaliteiten en vaardigheden nu te benoemen. Jij kan met mensen hun kwaliteiten naar voren halen en de persoonlijkheid in kaart brengen. Ik heb een loopbaan-ontwikkelplan ingediend en de werkgever heeft aangegeven daarin deels te willen investeren (Noot Maaike: de rest is aan Monique om te investeren in zichzelf).

Noor de Roos

Een leuke nieuwe baan, ik had een dreigende burn-out

Noor de Roos, 1-op-1 loopbaancoaching, 2015. Heeft tijdens traject afscheid genomen van baan om open te staan voor iets nieuws, wat ook is gelukt.

Noor: Ik had een dreigende burnout en Maaike twijfelde of dit aan -het werk op zich lag- of aan mijn eigen belemmerende gedachten en gedrag. Zij was voor mij dus en loopbaancoach en gedragscoach. Mensen zetten een APK-keuring in voor hun auto, Maaike heeft mij voorzien van een APK rondom mijn loopbaan! Het traject heeft mij concrete én haalbare handvatten geboden om met een schone én energieke lei het vervolg van mijn loopbaan in de stappen. Ik vind het grandioos hoe Maaike haar expertise feilloos combineert met haar persoonlijkheid; een perfect voorbeeld van hoe je het beste in jezelf naar boven haalt.

Anita

Van administratieve ondersteuner naar meer richting hulpverlening

Ik heb het super naar mijn zin

Anita, 1-op-1 loopbaanoriëntatie- en focustraject 2014-2015. 

De richting die ik wilde inslaan hebben we onderzocht. Deze bleek wel goed bij mij als persoon te passen en haalbaar te zijn maar niet slim gezien de arbeidsmarkt. Dat was een tegenvaller maar nu ik dit goed heb uitgezocht, kan ik het wel loslaten. We zijn toen gaan kijken hoe ik dan toch -binnen mijn mogelijkheden- meer voldoening en uitdaging uit mijn werk kan halen. 

Anita heeft anno 2018 nog meer droombaan weten te veroveren. Anita: Weet je nog dat ik zo graag richting hulpverlening wilde werken? Nou, ik werk nu voor een ander team in onze organisatie. Ik neem de intakes af van meldingen. Er was geen vacature maar ik heb  aangekaart bij dit team wat ik graag wilde doen en voor hoeveel uren en hoe ik dat dacht het vorm te geven. En na een aantal onderhandelingen is het me gelukt om in mijn zelf ontwikkelde droombaan te werken, precies naar mijn eigen voorwaarden! En zo werk ik hier alweer een tijdje. Ik hoor en zie veel van dit werkgebied wat mij veel voldoening geeft!

Aukje Stelt

Ik ben een stuk zekerder geworden en weet wat ik wil

Aukje Stelt, 1-op-1 loopbaantraject 2014-2015

Als je meer over jezelf wilt leren om de juiste keuzes te maken op de arbeidsmarkt dan zoek je begeleiding van iemand die jouw kwaliteiten naar voren weet te halen en ze op een goede manier tot hun recht laat komen. Zo leer je jezelf en je kwaliteiten optimaal te benutten. Dit kan Maaike je op een kundige, creatieve manier leren bij jezelf te ontwikkelen. Zo kom je tot nieuwe inzichten over jezelf met soms heel verrassende uitkomsten!

Marina

Je hebt me vaak een goede spiegel voorgehouden

Marina, 1-op-1 loopbaantraject 2014. Ik wil je bedanken voor de gesprekken die wij hebben gevoerd tijdens mijn loopbaantraject. Ik ben blij dat ik de keuze voor mijn nieuwe richting heb gemaakt en dat ik dit traject met jou heb mogen beleven. Het geeft mij veel meer rust nu die beslissing is gevallen.

Nanneke Haan

Ik heb het optimale kunnen halen uit het traject

Nanneke Haan, loopbaankandidaat 2014, 1-op-1 begeleiding.

Maaike is een betrokken loopbaancoach, die door middel van de juiste denkvragen en diverse opdrachten, mij heeft begeleid in het creëren van een goed beeld van wat ik wil in mijn toekomstige werksituatie en welke stappen ik hiertoe moet ondernemen. Het maken van een persoonlijkheids- en arbeidsprofiel hebben er aan bijgedragen om op het eind een goed actieplan op te kunnen stellen voor de komende periode. De begeleiding van Maaike was goed afgestemd op mijn hulpvraag, waardoor ik het optimale heb kunnen halen uit het begeleidingstraject.

Lisette Frerejean

Een heldere vertaalslag van waar je staat en waar je naartoe kunt

Lisette Frerejean, loopbaankandidaat 2013-2014, individuele begeleiding

Maaike, is een open persoon bij wie je makkelijk je verhaal kunt doen. Ze kan een persoon goed lezen en daarbij je verhaal samenvatten. Ze ontdekt patronen, maakt een heldere vertaalslag naar waar je momenteel staat en waar je naartoe kunt. Daarbij gebruikt ze creatieve instrumenten om juist dat onderbewustzijn te laten spreken, daarom de passende handelsnaam ‘Bewust Zijn in Wording’!

Diverse loopbaankandidaten

Reacties van loopbaankandidaten over de focussessie (workshop in 2014):

Het leukst was het oefenen met het beelddenken, het doen. We kregen ter ontspanning een visualisatie met een meer en een diamant, een appeloefening om verschillende kanten van het beelddenken te ervaren en een geleide visualisatie over de toekomst > waar sta ik eind 2014?

  • Ik maak er meer gebruik van dan ik vooraf dacht maar kan het bewuster gaan inzetten en ook toepassen in mijn werk om anderen hiertoe ook aan te zetten.
  • Beelddenken ontdekt, hiervoor de rust en tijd nemen zodat ik het verder kan ontwikkelen.
  • Het lukt me steeds beter om beelden voor me te zien.
  • De coach heeft een prettige stem wat bijvoorbeeld bij de geleide visualisaties goed van pas komt. Je hebt geen moeite haar ‘aanwijzingen’ te volgen, gaat makkelijk en is prettig.

C. Groot

Met goed gevoel, kijk ik terug en wel om de volgende redenen

C. Groot, Breda, december 2013, individueel loopbaantraject. Ik vind Maaike als coach toegewijd, gemotiveerd, flexibel en genereus voor wat betreft coaching buiten de gemaakte afspraken.

Met een goed gevoel kijk ik terug op het traject en wel om de volgende redenen:

1) ik weet in welke richting ik mijn loopbaan wil vervolgen

2) ik weet wat mijn talenten zijn

3) ik weet waar ik energie van krijg

4) ik heb sommige aandachtspunten meer leren accepteren, omdat die ook een positieve kant hebben

5) ik geloof erin dat ik mijn kwaliteiten van toegevoegde waarde zijn voor een werkgever en ben daardoor zekerder over mijn eigen kunnen.

Paulien Peters

Re-integratie 2e spoor, loopbaancoaching & arbeidsmarktbenadering

Paulien Peters, Breda, september 2013, individueel loopbaantraject. Ik vind Maaike direct en eerlijk. Zakelijk, maar ook persoonlijk wat ik een mooie combinatie vind.

Claudia Straver

Ik kan weer op eigen kracht verder

Claudia Straver, individueel loopbaantraject, 2011-2012. Maaike is een fijne, meelevende, rustige, flexibele en nuchtere gesprekspartner die me goed aan het werk en aan het denken heeft gezet zodat ik nu weer op eigen kracht verder kan wat hopelijk gaat resulteren in een baan waar ik weer veel energie van ga krijgen. Ik kan iedereen die vastloopt in zijn / haar werk aanbevelen om in zee te gaan met Maaike, Bewust Zijn in Wording.

Petra

Ben helemaal op mijn plek en het gaat goed. Reïntegratie 1e spoor.

Herplaatsing Petra in een passende functie bij dezelfde werkgever.

Deze medewerkster kon tot haar spijt haar functie niet meer vervullen wegens fysieke klachten. We zijn op zoek gegaan naar passende mogelijkheden binnen de organisatie, en dat is geslaagd. Haar reactie na ruim een half jaar: “Ik wilde je nog eens laten weten dat ik in m’n nieuwe functie helemaal op m’n plek ben en het goed gaat. Het traject dat ik met je doorlopen heb, heeft goede inzichten gegeven en tot een juiste keuze geleidt. Nogmaals bedankt daarvoor. Groetjes Petra”.

Brenda van Nieuwkerk

Ik heb mijn eigen proces kunnen doorlopen

Brenda van Nieuwkerk, 1-op-1 begeleiding 2012-2013. Maaike heb ik leren kennen als een enthousiaste loopbaanbegeleider, zeer gedreven in haar vak. Wat ik kenmerkend aan haar vind is dat ze goed luistert, meedenkt en mij in mijn eigen tempo mijn eigen proces heeft laten doorlopen. Daarbij heeft ze telkens nieuwe opdrachten gegeven, die passend waren bij dat proces. Verder vond ik het prettig dat ze altijd op tijd was en ze zich aan haar afspraken heeft gehouden. Er was ook verder veel ruimte en tijd voor vragen. Ik heb de gesprekken als zeer prettig ervaren.