Heienlangdonk 30, 4824 ED Breda,    Bel   +31(0)6 31 69 11 32

De hybride werkvorm als opstap naar meer droombaan

hartje_met_handen

De hybride werkvorm als opstap naar meer droombaan

De hybride werkvorm is in dit blog de bewust gekozen combinatie van parttime ondernemen naast een (parttime) baan in loondienst vanuit de wens om meer droombaan te realiseren. Eventueel -maar niet noodzakelijk- gevolgd door fulltime ondernemerschap.

Je hebt je droombaan te pakken als je 100% wordt gevraagd voor het werk dat jij het allerliefst doet en daarmee je inkomen verdient. Een droombaan kan dus prima gerealiseerd worden in loondienst, via de hybride werkvorm of door volledig zelfstandig te gaan ondernemen.

Waarom voor hybride kiezen?

Het prettige aan deze werkvorm is dat je een vast inkomen hebt uit de baan in loondienst. Hierdoor kun je gedreven vanuit passie en vrijheid gaan ondernemen.

Ook fijn is het behoudt van een stukje sociale voorzieningen zoals pensioenopbouw, opbouw WW recht en collectieve voorzieningen die voor geregeld zijn vanuit de baan in loondienst.

Vaak wordt het hybride werken ingezet als een overbruggingsperiode naar meer droombaan. Als de baan in loondienst werk betreft dat je wel goed kan maar wat niet (meer) dé gewenste uitdaging, afwisseling en energie oplevert waar je zo naar snakt.

Je kunt tijdens het hybride werken goed ervaren of het ondernemen wat voor je is.  Als je hybride werkt ontwikkel je hele nieuwe competenties. Competenties als ondernemer. Je ontdekt al snel dat er wereld van verschil zit tussen het werken in loondienst en eigen baas zijn.

Je ervaart heel goed wat hybride werken doet met je tijd, aandacht en energie. Komt het ondernemen hierbij uit in het voordeel, dan wil je na een tijdje niets liever. Ervaar je in deze periode het ondernemen maar als hard werken voor weinig dan kun je ook redelijk eenvoudig de stekker eruit trekken en je weer volop storten in de baan in loondienst.

De grenzen aan de hybride werkvorm

Besef dat hybride werken géén goede graadmeter is om te bepalen of je succesvol zult zijn als fulltime ondernemer. Ik maakte deze denkfout wel en dit zorgde ervoor dat ik langer hybride heb gewerkt dan ik eigenlijk ambieerde.

Een nadeel van parttime ondernemen is ook dat je voor de belastingdienst nog niet als 'vol' wordt aangezien en dat je een aantal fiscale voordelen als ondernemer misloopt.

Meestal wordt je trouwens ook niet voor vol aangezien door je netwerk als je parttime onderneemt. Te herkennen aan de quasi geïnteresseerde vraagstelling: ‘Hoe gaat het met je bedrijfje?

Het omslagpunt en toch niet durven kiezen

Je kunt in een fase terechtkomen waarin het werken in loondienst je meer en meer tegen gaat staan maar je toch niet de stap neemt naar fulltime ondernemerschap. Ik zal je vertellen waarom.

Parttime ondernemen = parttime resultaat

Als je parttime onderneemt heb je ook parttime tijd en energie om nieuwe opdrachten en klanten te werven. Je hebt dus ook een soort van parttime toestroom aan klanten.

Vaak durf je als parttime ondernemer ook geen volwaardige waarde te vragen voor je diensten en dus krijg je ook een parttime omzet en trek je ook niet jouw ideale klanten aan.

Een cirkeltje waardoor je onderneming maar niet goed op gang komt maar wat jou niet het vertrouwen biedt dat het wel goed komt als je fulltime onderneemt.

Nieuwe ontwikkelingen op het werk die je weer uitdagen

Of je krijgt opeens te maken met ontwikkelingen in de baan in loondienst waar je de uitdaging weer in ziet. Zeker als je parttime onderneming nog niet goed stroomt dan krijg je hang naar de zekerheden van de baan in loondienst. Ook je collega’s ga je plots meer waarderen. De aandacht, tijd en energie stroomt dan weer veel meer naar de baan in loondienst.

De gouden kooi

Er zijn werknemers die wel zulke goeie arbeidsvoorwaarden hebben dat ze wel gek zouden zijn als ze die achter zich zouden laten. Waarom zou je dat opgeven voor het grillige ondernemen? Dan zit je voor je gevoel met gouden handboeien vast. Vast in een gouden kooi. Die kooi is je baan in loondienst. Durf je ooit uit te vliegen?

Schijnzekerheden

Misschien ervaar je je baan in loondienst steeds meer als energievreter toch hecht je aan de zekerheden. Besef dat zekerheden op werkgebied ook slechts schijnzekerheden zijn.

Werknemers hebben regelmatig te maken met reorganisatie en ontslag. Is dit een werknemer die al langer hybride werkt -of al enige tijd droomt om voor zichzelf te beginnen- dan is deze niet lang rouwig om zo'n situatie. Die kans wordt met beide handen aangepakt en vaak wordt vanuit deze positie ook nog een mooie vaststellingsovereenkomst gesloten. Win-win. De weg naar verwezenlijking van de droombaan wordt versneld.

De stap durven nemen

Ik heb zelf 4 jaar hybride gewerkt en ik mag regelmatig hybride werkers helpen bij het realiseren van hun droombaan via ondernemerschap.

Uiteindelijk stond mijn partner achter mijn plan en had ik een financiële buffer opgebouwd waardoor ik de stap naar het fulltime ondernemerschap durfde te nemen. Ik besefte uiteindelijk dat ik de sprong moest wagen zonder exact te weten of er wel voldoende opdrachten zouden zijn. Heel eng maar ik deed het toch. Ik had mezelf overtuigd dat ik altijd weer een baan in loondienst kan bemachtigen als het nodig is. Ik nam ontslag en ging fulltime ondernemen na 4 jaar hybride te hebben gewerkt. Enorm spannend en de eerste periode was het flink afkicken van het werken in loondienst.

Maar ik liet los en het ging toch stromen! Meer en beter dan verwacht. Dit kan jij ook!

download eerste hoofdstukWil jij ook jouw droombaan realiseren?

Ik heb een boek geschreven waarin ik 7 stappen beschrijf die je kunt nemen om je droombaan te realiseren. De 7 stappen zijn geschikt voor zowel de professional in loondienst, de zzp'er als de hybride werker.

Velen willen een bedrijf starten, maar twijfelen vanwege de onzekerheid en risico's die het  met zich mee kan brengen. Hoe kun je nu toch je droombaan waarmaken en een bedrijf starten. Juist naast je baan in loondienst. Lees er alles over.

In jouw droombaan doe jij het werk waar je goed in bent en waar je plezier in hebt en krijg je voldoening van je werk. Het levert je energie op.

Vraag direct eenvoudig (gratis) het 1e hoofdstuk aan door op deze link of het plaatje van het boek te klikken.

Vriendelijke groet, Maaike de Bruijn

Erkende zacht werken en loopbaancoach.

Laat een reactie achter