Heienlangdonk 30, 4824 ED Breda,    Bel   +31(0)6 31 69 11 32

Een ontslag waar je blij mee kunt zijn! En een bekentenis van mij..

In het vorige droombaannieuwsbericht deelde ik een ingrijpende levensgebeurtenis die nu voor mij en mijn partner actueel is. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de berichtjes en steun die ik op mijn bericht heb mogen ontvangen.

Mijn partner heeft inmiddels ontslag gekregen na 3,5 week in het ziekenhuis. Een ontslag waar je blij mee kunt zijn. Dat is eigenlijk best snel na een dubbele longtransplantatie maar ontzettend fijn. Het gaat goed en thuis kan hij verder werken aan zijn herstel. Trek daar gerust een jaar voor uit.

Zoals ik al vertelde vorige keer; nu is iedere dag een stapje vooruit en steeds meer kwaliteit van leven i.p.v. iedere dag achteruitgang, inleveren en steeds minder kunnen. Voor mij nog steeds dé ultieme uitdaging om werk-privé goed te combineren. Het is druk maar het lukt mede door zacht te blijven werken.

Heb je mijn blog van vorige keer niet gelezen of wil je deze nog een keer lezen? Check: http://www.bewustzijninwording.nl/werken-om-te-leven-ook-tijdens-ingrijpende-levensgebeurtenissen/

 

Nog meer openheid. Nu over één van mijn guilty pleasures….

Eens in de zoveel tijd komt weer die film voorbij op tv die je al praktisch van buiten kent. Toch kan je de verleiding niet weerstaan om weer een keer te kijken. Herken je dat?

Al is het met een schuin oog en ben je alleen alert als je favoriete scenes langskomen. Jij weet exact wanneer die voorbij komen want je hebt de film minstens 20 keer gezien. Ik heb dat met diverse films. Jep, allemaal guilty pleasures. Ik heb dat met Titanic, Bridget Jones, The Devil Wears Prada, Pretty Women en ook -ja ik beken- ook met Dirty Dancing.

 

Het is niet dat ik Patrick Swayze zo lekker vind maar wat dan?

Onlangs was de film Dirty Dancing weer op tv en ik kon de verleiding toch weer niet weerstaan. Die film heb ik al zo vaak gezien. Waarom kan ik die film toch keer op keer zien? Ik ben er nu eindelijk achter. En nee, het is niet omdat ik Patrick Swayze zo lekker vind. In de film heet Patrick overigens Johnny. De film trekt mij aan omdat het mij het gevoel geeft wat je ervaart als je je hart volgt. Dat gevoel ervaar ik tijdens de film meerdere keren en vooral ook aan het einde van de film. Het is euforisch. Ik kan daar traantjes van geluk om laten.

De film Dirty Dancing geeft mij het gevoel dat je ervaart als je doet waar je plezier in hebt. Als je doet waar je de tijd bij vergeet, waar je in wilt groeien en waar je steeds beter in kunt worden. Ook de boodschap dat je vooral moet doen wat jij wilt en niet wat je naaste omgeving van jou verwacht, krijg ik van deze film mee.

 

Baby flikt het!

De vader van Baby wilde natuurlijk niet dat zij aanpapte met de entertainers van het luxueuze resort. Hij had liever gezien dat zijn dochter een rijkeluiszoon had leren kennen op vakantie. Baby gaat echter tegen alle verwachtingen in. Spannend! Baby gaat voor het ideaal. De man en vrouw die vanuit hun hart dansen en daar heel goed in zijn. Baby wil alles van hen leren. Ze wordt verliefd op wat de twee kunnen. Dit wil zij ook! De situatie doet zich voor dat ze kan invallen voor de danseres. Ze zal de dans van het eindfeest overnemen. Okay, toegegeven, het talent en de aanleg voor dansen zit er bij deze Baby niet echt in. Maar ze flikt het!

 

Dat gevoel kan je droombaan je ook opleveren

En dat gevoel dat die film me brengt, dat gevoel ervaar ik ook in mijn werk. Anderen help ik dat ook voor elkaar te krijgen. Werken in je droombaan kan je dit gevoel opleveren.

En dan zie je aan het einde van de film hoeveel plezier de dansers hebben. Plezier in het tonen van hun talent. Baby stijgt boven zichzelf uit (en boven Johnny met die spectaculaire lift!). Wat ze doen, doen ze uitmuntend en het plezier slaat over op het publiek. Zelfs Baby’s vader is ‘om’ als hij ziet hoeveel plezier zijn dochter heeft. Zo zet je het beste van jezelf in de wereld. Volg je hart, doe vooral wat jij wilt. Ook in je werk.

 

13 maart ben ik jarig geweest en als je jarig bent dan trakteer je!

Ik geef 3 exemplaren van mijn boek cadeau. Aan wie?

Mail mij jouw verhaal –kort of lang- waarom jij mijn boek keihard nodig hebt. Je kunt het boek ook voor iemand anders winnen; mail mij dan zijn of haar verhaal.

  • Werk je iedere dag keihard en krijg je er maar bitter weinig energie, plezier en voldoening voor terug?
  • Heb je wel een baan maar is dit puur wat je kan en niet écht wat je diep van binnen wilt maar geloof je niet dat je daar werk van kunt maken?
  • Wil jij heel graag wat anders in je werk maar weet je niet hoe je dit praktisch aanpakt?

In mijn boek beschrijf ik de 7 stappen die jij kunt nemen op weg naar je droombaan. Iedere stap wordt vergezeld van 1, 2 of 3 uitdagingen waarmee jij de stap voor jezelf concreet maakt. Zo ga jij stapje voor stapje richting (meer) droombaan.

Dus stuur mij jouw verhaal en in het eerstvolgende droombaannieuwsbericht (verschijnt net na Pasen) maak ik de 3 winnaars bekend. Zij krijgen mijn boek thuisbezorgd. Dat is toch een leuk cadeau ter waarde van € 22,50?

Ik zie je verhaal graag tegemoet via email: info@bewustzijninwording.nl

Vriendelijke groet, Maaike de Bruijn

Erkende zacht werken en loopbaancoach.

Als je veel stress ervaart, of een stressvolle situatie zich voordoet, kun je best blijven werken. Door zacht te werken, kun je de balans tussen werk en privé beter bewaren.

 

 

Laat een reactie achter