Heienlangdonk 30, 4824 ED Breda,    Bel   +31(0)6 31 69 11 32

Een belangrijke keuze in de 2e helft van je loopbaan kan alles anders maken

Two street signs with arrows in two directions

Ben je eind 30 of de 40 gepasseerd, dan wordt je geconfronteerd met het aanbreken van de tweede helft van je loopbaan. Een veelvoorkomend loopbaanissue is dan: "Wil (en kan) ik dit werk wel blijven doen tot aan mijn pensioen?" Het is écht wel even slikken als die vraag je wakker houdt.

Vaak wordt in deze fase van de loopbaan vrij hard gewerkt en worden er ontzettend veel ballen omhoog gehouden. Een baan, hypotheek, ontwikkelingen op het werk, partner, gezin, kids, familieperikelen, ziekte, mantelzorg, hobby’s, sporten, een opleiding, sociale contacten en noem maar op. Sommige levensgebieden schieten erbij in en krijgen veel te weinig of gewoonweg geen aandacht.

Een ontwikkelplan maken

De dertiger en veertiger kan vaak nog op dit moment een cruciale wending maken in zijn of haar loopbaan. Een belangrijke keuze die het verloop van de tweede helft heel anders maakt. Er komt ontzettend veel kracht en energie vrij als je werkt in je droombaan. Werk waarbij je je talent inzet en waar je energie van krijgt. Het draagt bij aan een gezonde werk-privé balans.

Dus lig er niet langer wakker van. Werk een ontwikkelplan uit en schakel daar desnoods hulp voor in van een loopbaancoach.

Ministerie van SZW– Subsidieregeling ontwikkeladvies 45+

Graag attendeer ik je op het volgende. Er is een tijdelijke subsidieregeling van kracht voor werkenden in de leeftijd van 45 jaar en ouder in bepaalde beroepsgroepen.

TOPTIP:

Als jij en je loopbaancoach voldoen aan de voorwaarden die het ministerie stelt, dan kan je kosteloos met een loopbaancoach een persoonlijk ontwikkelplan uitwerken. Ik participeer in deze regeling als erkende loopbaancoach voor specifieke doelgroepen.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor loopbaanadvies binnen deze subsidieregeling:

  • Je bent 45 jaar of ouder;
  • Je hebt een baan en werkt gemiddeld 12 uur per week of meer;
  • Je bent werkzaam in één van deze beroepsgroepen (waar Bewust Zijn in Wording ervaring mee heeft): secretarieel / managementassistenten / Office managers, gemeente ambtenaren werkzaam in de domeinen burger- en publiekszaken, ambulancepersoneel en meldkamermedewerkers t.b.v. ambulancezorg en werkenden in primair en middelbaar beroepsonderwijs.

Let op: Als je werkloos bent, door ziekte je werk niet meer kunt doen of er een reorganisatie/ontslagregeling van kracht is, dan kun je niet deelnemen.

Daarnaast ben je niet werkzaam in sector Zorg & Welzijn of sector het Rijk.

Complete informatie over deze subsidieregeling staat op deze website: https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/subsidies-en-regelingen/t/tijdelijke-subsidieregeling-ontwikkeladvies-voor-vijfenveertigplussers/uitvoeren-en-verantwoorden 

Signs in two direction

Plan direct een ontdekgesprek in

Of je nu wel of niet voldoet aan deze voorwaarden, maar je wilt aan de slag met een erkende loopbaancoach? Dan kun je met mij een ontdekgesprek inplannen. We bespreken  jouw vraag, droom of dilemma. Vervolgens toetsen we of jij in aanmerking komt voor deze subsidieregeling of wat jouw investering is in loopbaanadvies en wat ik je kan bieden aan droombaan- & zacht werken coaching.

Klik hier als je direct een ontdekgesprek wilt inplannen.

Signs in two direction

Hartelijke groetjes, Maaike de Bruijn
Ik help je zacht te werken en je droombaan te realiseren. Of je nu in loondienst bent, zzp of hybride werkt.

 

 

 

Laat een reactie achter