Heienlangdonk 30, 4824 ED Breda,    Bel   +31(0)6 31 69 11 32

Als je de verbinding kwijtraakt met je werk omdat het leven er tussendoor komt

Herken je het gevoel dat de zaken in je privé leven je zo in beslag nemen, dat je de verbinding met je werk kwijt bent? Lees in dit artikel hoe mij dit gebeurde en wat ik je adviseer om dan te doen.
Het kan je zomaar gebeuren. Omstandigheden in je privé leven nemen zoveel tijd en energie in beslag, dat je de verbinding met je werk kwijt raakt. Wat kun je eraan doen? Het kan je zomaar gebeuren. Omstandigheden in je privé leven nemen zoveel tijd en energie in beslag, dat je de verbinding met je werk kwijt raakt. Wat kun je eraan doen?

Als het leven er tussendoor komt” is een opmerking die ik Zarayda Groenhart hoorde maken in één van haar video’s. Een video die onderdeel is van de training die ik bij haar volg. Ik volg de Video Business School om weer in de flow te komen met mijn werk. Mijn droombaan staat op het spel, zo voelt het, en dat is een zeer beangstigend gevoel.

De opmerking van Zarayda triggerde me om hier deze keer het blog aan te wijden en ik vraag me oprecht af of jij je herkent als ik schrijf over de verbinding kwijtraken met je werk omdat het leven er tussendoor komt.

En ik heb het niet over een dag niet lekker in je vel zitten. Nee, ik bedoel een periode van weken of zelfs maanden de verbinding met je werk kwijt zijn. Een soort van complete meltdown. Niet 100% aanwezig zijn met je aandacht in je werk. Als je dit herkent, wil ik heel graag van jou horen wat jij doet in zo’n fase om dan weer in je flow te komen.

Over hoe ik erbij kom weer eens een training te volgen en wat ik ermee beoog, zal ik je zeker meer vertellen maar ik zal even bij het begin, beginnen.

Ik ben even de verbinding kwijt met mijn droombaan

Een aantal blogs geleden schreef ik over de ingrijpende gebeurtenis in het leven van mij en mijn partner. Hij onderging in februari 2018 een dubbele longtransplantatie. Het was verwacht en gelukkig op tijd en toch op dat moment onverwacht. Hij stond een jaar op de wachtlijst. We waren een jaar lang 24/7 oproepbaar.

De operatie is wonderlijk geslaagd en na een maand mocht hij al naar huis om hier verder te herstellen en revalideren. Heftige shit en lang proces. Maar wel vooruit in plaats van achteruit, ook al blijft het spannend.

Niemand kan je hier echt goed op voorbereiden. Niemand kan je vertellen wat zo’n proces voor effect heeft op je leven. Van hem en van ons samen en van de mensen om ons heen. Ik kan er een boek over schrijven –over het effect van zo’n gebeurtenis op je werkende leven- en misschien doe ik dat nog weleens. Het staat genoteerd op mijn droombord.

Anyway, die ingrijpende situatie maakt dat ik de verbinding even kwijt ben met mijn droombaan. En dan heb ik het niet over een dag even niet goed in je vel zitten. Nee, ik heb het over een periode van een aantal maanden.

Ik vervul al 8 jaar mijn droombaan en nog niet eerder had ik dit gevoel, deze energie. Het gevoel dat ik voorlopig meer aandacht en tijd wil blijven besteden aan privézaken dan aan werk. Logisch zal je denken. Maar deze balans was bij mij voorheen eerder andersom. Ik werk altijd heel graag, maar nu even minder.

Mezelf opnieuw uitvinden

Ben je klant van mij, schrik dan niet als je dit leest, want ik kan je ook geruststellen. Het werd me afgelopen maanden bevestigd dat ik wel écht het werk doe dat ik het allerliefst doe, omdat ik met energie en een oprechte glimlach uit de coachgesprekken kom. Als mensen mij vragen hoe zij hun droombaan kunnen ontdekken en vormgeven, dan ga ik los!

Zodra ik iemand coach en adviseer rondom zijn of haar droombaan dan ben ik er 100% met mijn aandacht voor die persoon en diens werk en vergeet op dat moment mijn privé-situatie. De tijd vliegt dan. De gesprekken laden mij (en de ander gelukkig ook) op. Mijn klanten realiseren hun dromen en daar is het mij om te doen.

Alleen allerlei andere dingen hieromheen als zzp ’er zoals die verrekte AVG wet, daar krijg ik op het moment echt geen energie van. Die wet, even gal spuwen, duidelijk door een ambtenaar geschreven en verzonnen voor die groep misbaksels die misbruik maken van onze gegevens waar wij integere ondernemers nu de dupe van zijn.

Ik zit in een fase van mezelf -en dus als zzp ook mijn business- opnieuw uitvinden. Ik voel dat er goede en mooie dingen staan te gebeuren en ik durf erop te vertrouwen dat het goed komt.  Dat ik erop durf te vertrouwen vind ik al heel wat. Jaren geleden had ik in totale paniek gehandeld als ik ook maar voor een fractie voelde dat mijn droombaan in het geding kwam.

Wat nu te doen?

Toeval of niet (vast niet) maar onlangs sprak ik een collega zzp die me heeft ingeschakeld om meer zichtbaar te zijn voor haar droomklanten. Ze vertelde me dat ze de verbinding met haar werk kwijt was door allerlei privéperikelen en vroeg me wat nu te doen.

Dus ik vroeg haar van welke activiteiten zij altijd inspiratie en energie krijgt. Loes benoemde energie te krijgen van de sessies die zij had met haar klanten, van boeken lezen, nieuwe dingen leren en gecoacht worden.

Genoegen nemen met wat er is

Ik gaf Loes aan dat ze die activiteiten, waar ze altijd van in de flow komt, de komende tijd vooral mag opzoeken en even genoegen mag nemen met wat er is. Verder niets meer verwachten van jezelf want dan wordt het duwen, trekken en leuren en sleuren en dan stop je de verkeerde energie in je acties. En dat is nooit helpend maar werkt altijd tegen je. En ik hoorde het mezelf zeggen. Het was een advies dat ik mezelf eerder ook had gegeven.

En zo kwamen Loes en ik in gesprek over dat gevoel en vertelde ik haar over mijn persoonlijke ervaring. Dat ik onlangs had herontdekt dat, zodra ik een opleiding volg, ik altijd nieuwe ideeën en zin krijg om dingen toe te passen in mijn werk & leven.

Dus ik ging op zoek naar een passende training en stuitte zo op de Video Business School van Zarayda Groenhart. Deze training past helemaal bij waar ik naar toe wil met mijn business. Ik kan het geleerde mooi doorvertalen zodat mijn klanten hier straks ook veel aan hebben voor hun werk & business.

En het online werken, wat ik met de video’s beoog, past goed bij mijn werk-privé situatie en helemaal in de huidige tijdgeest. Ik wil op termijn nog meer online en plaats en tijd ongebonden werken met mijn klanten. Dat doe ik nu al en het werkt heel fijn. Het is een win-win voor beide partijen. Denk aan minder kosten, geen reistijd en meer bereikbaarheid.

Mijn vraag aan jou

Als jij je herkent in het verhaal van de verbinding kwijt zijn met je werk dan wil ik heel graag van jou horen wat jij doet om in zo’n fase weer in de flow te komen. Deel je bijdrage a.u.b. onder dit bericht. Zo kunnen we van elkaar leren!

Droombaan vlog

Ik ontving een persoonlijke mail van lezer -Esther- op dit blog. Zij herkent zich in mijn verhaal en gaf aan wat zij zoal doet om weer in verbinding te komen met werk. Dat inspireerde me om direct een droombaanvlog over dit onderwerp te maken.  Wil je het vlog zien / beluisteren?

Hartelijke groetjes, Maaike de Bruijn
Ik help je zacht te werken en je droombaan te realiseren. Of je nu in loondienst bent, zzp of hybride werkt.

 

 

Laat een reactie achter